Recruitment trainingen

Met meer kennis vind je sollicitanten om je vacatures in te vullen

Recruitment is een vak

In de huidige arbeidsmarkt is het werven van kandidaten een uitdaging. Er is meer nodig dan alleen een functieprofiel.

  • Je hebt een aantrekkelijke vacaturetekst nodig en die kun je alleen maken als je weet wat jouw doelgroep, de kandidaten die je wilt aantrekken, interessant vindt.
  • Bij het promoten van je vacature moet ook je werkgeversmerk helder zijn en je moet het op de juiste kanalen publiceren.
  • Als er sollicitanten op je vacature reageren, wil je ze natuurlijk de beste ervaring tijdens de selectie bieden.
  • Het lezen en beoordelen van een cv van een kandidaat kan een hele klus zijn.
  • Goede selectiegesprekken voeren en sollicitanten op een eerlijke en objectieve wijze beoordelen is belangrijk want elke sollicitant is een ambassadeur van jouw bedrijf!
  • Misschien krijg je niet genoeg sollicitanten op je vacature en moet je ook nog gaan werven via eigen medewerkers, dit noemen we referral recruitment.

Een praktijkgerichte training

Recruiters Omgekeerd helpt jou om de werving en selectie binnen je bedrijf goed neer te zetten. Het moet tenslotte staan als een huis. Trainingen over verschillende onderwerpen binnen recruitment zorgen ervoor dat jij gelijk in jouw praktijk aan de slag kan gaan. Je krijgt oefeningen, praktijkvoorbeelden en inspiratie naast theorie, tips en adviezen. De trainingen kunnen gegeven worden als workshop, team training, individuele training en online training.


Met de praktijkgerichte trainingen haal je de beste medewerkers voor je bedrijf binnen en maak je recruitment ambities waar.

REFERRAL RECRUITMENT

Dit noemen we ook wel: via via werving. Als werkgever stimuleer je jouw eigen medewerkers om sollicitanten aan te dragen voor een vacature. Steeds vaker wordt dit kanaal ingezet om nieuwe medewerkers te vinden. Wist je dat je via deze methode de beste kandidaten kan binnenhalen? Uit onderzoeken blijkt dat kandidaten die via een medewerker binnenkomen, veel beter passen bij de organisatie en ook langer in dienst blijven. En jouw medewerkers kunnen als beste het verhaal over jullie als werkgever vertellen aan potentiële sollicitanten. De sollicitant ervaart dit als veel betrouwbaarder dan een advertentie. 

Kortom: een grote win-win als het op werving aan komt!

CANDIDATE PERSONA

Nog zo'n hippe term maar wel één die steeds belangrijker wordt. Met een candidate persona leer je namelijk je doelgroep echt kennen. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst ga je in gesprek met medewerkers die referent staan voor de doelgroep die je wilt aantrekken voor je vacature(s). Daarmee krijg je onder andere veel inzicht in wat zij belangrijk vinden, hoe ze communiceren, waar je ze kan vinden, wat ze verwachten in een selectieprocedure, wat ze graag lezen in een vacaturetekst. Een sterke vacaturetekst kun je schrijven aan de hand van een uitgebreide candidate persona. 

Op zoek naar nieuwe medewerkers? Begin met een candidate persona!

SELECTIEGESPREK

Het lijkt zo simpel: een sollicitatiegesprek met een kandidaat voeren. Maar waar let je nou op? Wie voert het gesprek? Welke vragen ga je stellen? Hoe kom je er achter of de kandidaat in de praktijk binnen jouw bedrijf ook echt kan voldoen aan de verwachtingen? 

Als je de kandidaat wilt aannemen, wil je een aantrekkelijk aanbod doen en hem of haar niet kwijtraken. De andere kant is het afwijzen van een sollicitant. Dit moet met een goede onderbouwing en op vriendelijke wijze gebeuren. Deze persoon kan immers een ambassadeur of klant van je bedrijf zijn. 

Tijdens een training selectiegesprek voeren leer je alle zaken die je nodig hebt om een prettig en goed sollicitatiegesprek met kandidaten te voeren. Je krijgt kennis over de STARR interviewtechniek en hoe je het proces goed en efficiënt inricht.  

VACATURETEKST

Als er tegenwoordig over een onderwerp veel te doen is, is het wel een vacaturetekst. Zoveel ideeën, zoveel tips, zoveel meningen maar welke tekst levert nou de beste sollicitanten op? 

Je wilt een vacaturetekst die aantrekkelijk is voor je doelgroep. Misschien wil je wel een ander kandidaat profiel aantrekken zodat je ook meer diversiteit in je bedrijf krijgt. Wist je dat je een vacaturetekst zelfs kunt toeschrijven naar een specifieke doelgroep? 

In de training vacaturetekst krijg je alle tips die nodig zijn om een goed format voor je vacatures te maken. Veel zaken komen aan bod waaronder de opbouw van een vacaturetekst, aantal woorden, wat zet je er wel in en wat juist niet, hoe hou je rekening met het opleidingsniveau van je doelgroep en wat moet er minimaal instaan zodat het op internet goed vindbaar is.

Staat het onderwerp waar je meer kennis over wilt er niet tussen?

Neem dan contact met mij op en ik vertel je wat er nog meer mogelijk is. Of het nou gaat om het kiezen en gebruiken van een nieuwe recruitment systeem of het schrijven van goede e-mail templates of onderzoeken wat jouw werkgeversmerk, employer brand, is. Een workshop of training op maat kan ik voor je maken! Zowel een training voor je team als individueel en op locatie of online. Je kunt via dit formulier een bericht naar mij sturen.

Reviews van klanten

Een inspirerende e-learning, met een fijne balans tussen de theorie en praktische toepasbaarheid binnen onze organisatie. De inhoud was goed toegespitst op de eigen organisatie. Met na afloop fijne en praktische hand-outs.
Danciëlle Megens - HR Adviseur bij Sentech 
Deze training zorgt ervoor dat searchen een stuk effectiever en makkelijker wordt. Bianca is een enthousiaste trainer en een echte vakspecialist. Als je in een korte tijd genoeg handvatten wil om zelf uitgebreider te kunnen searchen dan is deze training een aanrader.
Mandy Wethly - Recruiter bij Innovam
Zeer complete, inspirerende training referral recruitment met enorm veel goede tips. Alles werd met heel veel enthousiasme door Bianca gebracht. Ze is een echte vakspecialist en heeft mij heel goed op weg geholpen met diverse onderwerpen. De training heeft mijn verwachtingen echt overtroffen.
Marlies van Weeren - Adviseur Werving en selectie bij HWW zorg

Zullen we kennismaken?

Via onderstaande button kun je een online kennismaking in mijn agenda plannen. Ook als je een recruitment vraag hebt waar je over wilt sparren ben je meer dan welkom om mijn kennis en tijd te gebruiken 😃. Ik kijk er naar uit om je te spreken!  


Wist je dat ik ook tijdelijk beschikbaar ben voor als je extra capaciteit nodig hebt in jouw organisatie voor werving en selectie? Mijn tarief is $65,-- per uur exclusief ABB. Plan vooral een afspraak in als je hier interesse in hebt!